2017. június 15., csütörtök

Nemzeti összetartozás napja.



Három órában foglalkoztunk a nemzeti összetartozás napja keretében a határainkon túl élő magyarokkal. Az először az előadó teremben az egész iskola előtt kellett ismét elmondanunk élményeinket. Kissé átalakítottuk a ppt-ket mert a sok kép a nagy kivetítőn nem látszott volna. Igyekeztünk a tengerpart szépségeit bemutatni az mellett, hogy a magyar vonatkozásra is felhívtuk a figyelmet. Külön meséltünk a pólai magyarok tevékenységéről és a hagyományaikról. Hogy milyen nehéz nekik a magyar nyelvet átadni az unokáknak úgy, hogy már a környezetükben nem sokan beszélik a nyelvet.
Aztán megköszöntük a tanároknak, a segítőknek az áldozatos munkát abban, hogy elmehettünk a Határtalanul kirándulásunkra.
A reggeli után forgószínpad szerűen a 6 helyszínen voltunk. Ahol a környező országok nyelveiről, külhoni magyarok nyelvjárásairól, a Kárpát medence népességéről, a magyar hősök  történeteiről tanulhattunk. De ez mellett távolságokat mértünk, és volt mozgásos játék is a harcolj a hazáért.
Az alsósok is a külhoni magyarokról beszélgettek, rajzoltak, nyelvjárást hallgattak, népies ruhákkal ismerkedtek. Több információval fejeztük be ezt a napot mint ahogy kezdtük és büszkék vagyunk, hogy részesei lehettünk ennek a programnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nemzeti összetartozás napja.

Három órában foglalkoztunk a nemzeti összetartozás napja keretében a határainkon túl élő magyarokkal. Az először az előadó teremben az e...